E. Thole


Van Doorne
Advocate
Amsterdam
Nederland


Mr. dr. Elisabeth Thole is advocaat bij Van Doorne NV. Zij geeft leiding aan het Van Doorne Privacy Team en is tevens lid van het Van Doorne Cyber Response Team. Met haar team assisteert Elisabeth (internationale) bedrijven en organisaties bij het privacy compliant worden, en staat zij hen bij in procedures voor zowel de gewone rechter als de privacytoezichthouder.

In 1991 promoveerde Elisabeth op het proefschrift ''Software, een 'novum' in het vermogensrecht; Beschouwingen over de positie van het auteursrecht op software in het vermogensrecht". Elisabeth publiceert en spreekt regelmatig over IT en privacy­gerelateerde onderwerpen. Diverse boeken staan op haar naam onder meer over privacy (2010), IT-contracten (2010), open source (2006), e-commerce (2001) en het Y2K ­probleem (1998). Elisabeth is redactielid van de vaktijdschriften "Privacy & Informatie" en "Tijdschrift voor Internetrecht", en vaste medewerker bij "Privacy & Practice". Tevens is Elisabeth bestuurslid van de Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA), en lid van de Vereniging voor Privacyrecht (VPR), de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR), de ITechlaw Association en de Union Internationale des Avocats (UIA), alwaar zij Vice-President is van de UIA Data Protection Commission.

Elisabeth scoort hoog in de rankings in de diverse internationale gidsen: Chambers Europe (Band 1), Legal 500 EMEA (Tier 1), Expert Guide "Women in Business Law", en "International Who is Who of Internet, E-commerce & Data Protection Lawyers".