A. Klöpping


Journalist & founder BlendleAlexander Klöpping (1987) studeerde Nieuwe Media in Amsterdam, studeerde hij in de Verenigde Staten en participeerde daar in de verkiezingscampagne van zowel de Democratische als Republikeinse partij.

Deze zelfbenoemde nerd werd vooral bekend als regelmatig terugkerende internetdeskundige en gadgetrecensent in De Wereld Draait Door. Hij is adviseur van het Mediafonds en lid van de vakjury van TV Lab. In 2013 maakte hij drie afleveringen voor DWDD University over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Silicon Valley.

Daarnaast is Alexander medeoprichter van De Universiteit van Nederland, een website waarop speciaal voor dit doeleinde opgenomen colleges gratis worden uitgezonden, van uitsluitend de beste hoogleraren van Nederland. Maar dan in overzichtelijke blokken van 15 minuten per dag. 

Op het moment is hij druk met zijn eigen baanbrekende startup: Blendle.nl. Blendle is een journalistieke, digitale knipseldienst van de belangrijkste 30 Nederlandse kranten. Door NRC de al „iTunes van de journalistiek” genoemd. Je kunt er tegen betaling in print verschenen artikelen -uit de hele wereld- digitaal per stuk aanschaffen.